LAPIN MAAKUNTA

LAPIN MAAKUNTA

Tuulen laulua tunturissa ja varpujen rapinaa kengänpohjien alla. Nuotion räiskettä, poronkellojen kilinää ja vaivaiskoivujen kahinaa. Puunrunkojen hiljaista narahtelua ja tikan nakutusta tunturikurussa.

Lappi on maaginen pohjoinen maailmankolkka, jossa revontulet tanssivat taivaalla ja keskiyön aurinko jättää kesäyöt yöttömiksi. Lappi on puhdasta luontoa, aitoja ihmisiä ja ainutlaatuisia tarinoita.

Lappi kattaa lähes kolmasosan Suomesta, mutta asukkaita alueella on vain 180 000 ja poroja yli 200 000.

Pohjoisinta Lappia kutsutaan myös Saamenmaaksi. Tämä alue on kuulunut EU:n alueen ainoalle alkuperäisväestölle jo vuosituhansien ajan. Saamenmaa ulottuu nykyisten valtionrajojen ulkopuolelle ja se kattaa pohjoisosat Norjasta, Ruotsista, Suomesta sekä osan Kuolan niemimaalta Venäjällä.

Saamenmaa on elävän saamelaiskulttuurin koti. Se on kulkijalle hetkien helminauha, jonka jokainen kokee omalla tavallaan, omaan tahtiinsa. Saamenmaa on monelle kaunein paikka maailmassa. Siellä on hyvä hengittää vapaasti ja antaa rauhan hiipiä syvälle. Saamenmaa on laaja ja villi. Se on kimmeltävien vesien, kirkkaiden tähtien, tunturien, koskemattomien kairojen ja revontulten maa.