Vaala

Vaala

Pohjois-Pohjanmaan Vaala tarjoaa mahdollisuuden haaveiden toteuttamiseen turvallisessa ympäristössä, jossa peruspalvelut toimivat ja löytyvät läheltä.

Vaalassa ihmisen hyvä elämä tarkoittaa myös elämäntyyliä ja -tapaa, joka koetaan laadukkaaksi: se saattaa olla hitaampaa tai sisältää vähemmän valinnanvaraa kuin toisaalla, mutta helppous ja yksinkertaisuus vetävät vastapainona puoleensa.

Osa luonnollisuutta on laajamittainen ja monipuolinen alkutuotanto, jossa ollaan laadukkaan ruoan alkulähteillä. Yksi Vaalan parhaiten vaalittuja salaisuuksia on luomutuotanto: kyseessä nimittäin on Manner-Suomen suurin luomutuottajapitäjä, kun verrataan luomupeltojen suhteellista pinta-alaa!

Kunnassa lähiruoan suosiminen on arvovalinta, jonka tuloksena on vain voittajia: laadukasta ja puhdasta ruokaa pöytiin sekä elinvoimaista jatkuvaa ruoan tuotantoa.

Hotelli-Ravintola Siitari
Vaalantie 12, Vaala
p. +358 8 563 9000

Finlandiano Pizzeria
Vaalantie 22, Vaala
p. +358 08 33 1711

Kellolammen Leipomo Kahvila

Hotelli-Ravintola Siitari
Vaalantie 12, Vaala
p. +358 8 563 9000

Lamminahon talo
Lamminahontie 231, Vaala
p. +358 40 197 7284

Säräisniemen kotiseutumuseo
Rauhalantie
Säräisniemi

Vanha Opel Kapitän-taksi raksutti pihassa ja kylätaksimies viittoili meitä kahville ja kehui kakkuakin olevan… Ja huhhuh… Neittävän ns-talolla olikin kakkubuffet: Kympillä niin paljon kahvia ja kakkua kuin vain jaksoi! Siinähän sitten vierähti 1,5 tuntia. Löytyi kannustajia, caminon kulkijoita ja varsinaissuomalaisia. Leipuri oli tuotu Mynämäeltä, kuten taksikin. 

Vaalasta jatkoimme kohti Siikalatvaa, pitkää, suoraa, mäntymetsän reunustamaa tietä Neittävään.