Apostolinkyydillä päästä varpaisiin
Nuorcamino - 1883 km patikoiden

Apostolinkyydillä päästä varpaisiin Nuorcamino - 1883 km patikoiden

“Apostolinkyydillä päästä varpaisiin on kahden hitaan seikkailijan tarina ja matka Suomen halki sen pohjoisimmasta pisteestä eteläisimpään.”

Sanna ja Timo kävelivät syksyllä 2020 Nuorgamista, EU:n ja Suomen pohjoisimmasta pisteestä, Hangon Tulliniemeen kotimaanmatkailun puolesta kestävän kehityksen keinoin.

Kotimaan- ja luontomatkailun lisääntyessä havaittiin erityinen tarve kaukovaelluksille. Vaellus reititettiin ja haastaville osuuksille etsittiin vaihtoehdot. Kaikki palveluntuottajat kerättiin oppaaseen, jotta mahdollisimman monen olisi helppo kulkea reiteillä. Näin syntyi ensimmäinen koko Suomen mittainen reittiopas ja sähköinen sivusto.

Matka on jaettu maakunnittain. Opas sisältää tietoja, vinkkejä ja matkakertomuksia. Reitin voi kävellä tai pyöräillä alusta loppuun tai valita mieleisensä osuuden

Matkaan kului yhteensä 11 viikkoa Nuorgamista Hangon Tulliniemeen ja kilometrejä kertyi n. 1900. Suomi on pitkä maa, joka on täynnä mielenkiintoisia tarinoita, monimuotoinen luonto ja ystävälliset ja avuliaat ihmiset. Kuinka paljon voikaan kokea, kun ei aina kiirehdi. 

Kiitos, että jaat tämän ikimuistoisen elämyksen kanssamme!

Koko: 170 x 215 mm  |  Laajuus: 168 sivua  |  Sidonta: lankasidottu
Kustantaja: Suomen Kalenterit Oy  |  LISÄTIEDOT: Sanna Katajainen, Puh: +358 40 663 1107

Katajainen ja 9 muuta puuta lautasella

Katajainen ja 9 muuta puuta lautasella

Kirja on ylistyslaulu puhtaalle luonnolle, puille ja metsänantimille. Siinä yhdistyvät omat tarinamme ja meissä kuplivat rytmit ja kulttuuriperintö.

Se on syntynyt intohimosta kulkea pienillä poluilla, retkeillä, etsiä, haistaa ja maistaa. Tuntea ja viivähtää. 

Se on syntynyt rakkaudesta ulkoiluun, kansanperinteeseen ja mystiikkaan, uskomuksiin ja tämän päivän näkökulmiin Suomessa.

Keräsin sinulle rakkaimmat puureseptini, joiden raaka-aineet tulevat suoraan luonnosta ympäristöä kunnioittaen.

Kirjassa kokataan hyvällä twistillä perinteisiä makuja mukaillen, hippanen seikkailua mukana.

Kirja sisältää tarinoita kymmenestä suomalaisesta puusta, niihin liittyvää kansanperinnettä ja mytologiaa. Tunnistuskuvia, värityskuvia, rohdoskäyttöä ja monipuolisia reseptejä. 

Metsän hyvinvointivaikutuksia, keräilyä ja säilöntää. Kirjan lopussa kuukausittainen keruukalenteri.

128 sivua, liimanidottu. Painettu Suomessa uusiopaperille ja kirja on kokonaan hiilineutraalipainotuote.

Hinta 26,20€

Villiyrtit niityltä pataan

Villiyrtit niityltä pataan

Erinomainen ja selkeä villiyrttikirja vasta-alkajille ja kauemmin alaa harrastaneille.

80 sivuinen Villiyrtit niityltä pataan sisältää 10 herkullista villiyrttiä, niiden tunnistuskuvia ja selostusta rohdoskäytöstä, varoituksia, käyttöä keittiössä ja monipuolisia reseptejä. Tämä opas sopii hyvin niin vasta-alkajille kuin kauemmin alaa harrastaneillekin. Kirja on painettu kierrätyspaperille Suomessa.

TILAA KIRJA!

Hinta 25€